Без категория

Тутракан – градът на лодкарите, рибарите и залезите

Градът на лодкарите, рибарите и залезите – така е известно едно от най-магнетичните ни малки селища по българското поречие на Дунав. Особено красив привечер, когато слънцето обагря водите на реката във всички нюанси на златно и червено, Тутракан отбелязва почитта си към слънцето и реката със специален летен фестивал, наречен „Огненият Дунав“. Но тутраканци имат много с какво да се гордеят, затова градът е включен в маршрута на нашия Гастрономически и културен тур „Вкуси Златна Добруджа!“.

Шафран SlowToursBG

Лилавото злато на Родопите цъфти във ферма за шафран

За Родопите култивирането на шафранов минзухар е сравнително нова и екзотична дейност, но семейството на Виолета и Стоян Дуркови от няколко години произвежда шафран

Реселешки воден лук

6 века гледат Реселешки воден лук – ароматен и сладък като ябълка

Реселешкият воден лук е сред ценните кулинарни бижута на българската трапеза. Отглежда се от близо 600 години в село Реселец, недалеч от Червен бряг, и до ден днешен продължава да вирее само и единствено там.