Храна

Суджук с трюфели
Трюфели
Зелено сирене от Черни Вит

Зеленото плесенно сирене от село Черни Вит – без аналог на Балканите

Единственото зелено плесенно сирене на Балканите се произвежда в българското село Черни Вит. То е едно от трите сирена в Европа, които развиват плесен по естествен път

Реселешки воден лук

6 века гледат Реселешки воден лук – ароматен и сладък като ябълка

Реселешкият воден лук е сред ценните кулинарни бижута на българската трапеза. Отглежда се от близо 600 години в село Реселец, недалеч от Червен бряг, и до ден днешен продължава да вирее само и единствено там.

Крокмач

Крокмач – митичното млечно ястие от българския Север

Крокмачът е вид млечно солено ястие от Северна България. Млечният продукт е добър начин да се съхрани голямо количество овче мляко и да се направи зимнина

Ферма Бродилово

Българин замени кариера в Лондон за животновъдна ферма в Бродилово

С диплома по маркетинг от Уелс, Васил Морфов  щеше да има съвсем друга съдба, ако не беше избрал да се заеме с…животновъдна ферма в с. Бродилово в Странджа

Биоферма Biotiful село Росен

Кейл, манголд и лофант в красивия свят на биоферма “BioTiful Farm”

Младото семейство Силвия и Димитър Узунови отглеждат кейл, манголд и лофант в пермакултурната биоферма “Biotiful farm” в село Росен край Бургас

Ябланска халва

Ябланска халва и локум с розова вода – гордостта на Ябланица

Ябланската халва е известна у нас още от първите години след Освобождението, когато производството й в района Ябланица е било основен поминък

Български черни миди

Българските черни миди – превъзходен вкус, нежен цвят и морски аромат

През последните години консумацията на българските черни миди е скочила три пъти, а деликатесът е сред петте топ ястия, предпочитани от туристите по морето

Копиловски манастир "Свето Благовещение"