Царево

Два фестивала, посветени на рибата и мидите, ще се проведат по Северното и Южното Черноморие в периода 4-5 септември 2020 г.

17-то издание на “Миден и рибен фест – Каварна 2020” ще се състои в двата празнични дни на площад “Защитата на Каварна”, съобщава Festivali.eu. Акцент в програмата е участието на кметове и кметски наместници от община Каварна, които ще покажат пред жителите и гостите на Каварна своите кулинарни умения.

Рибен и миден фест Каварна

Фестивалът започва в 16,30 часа пред НЧ “Съгласие-1890”, където ръководителите на школите по керамика, изобразително изкуство и приложно изкуство към Общинския детски комплекс ще помогнат на всички желаещи деца да изработят интересни морски фигури от природни материали.

И в двете вечери на фестивала ще има музикална програма с участието на Силвия Кацарова, Румънеца и FolkustiX.

Рибен фест Царево

Рибният фест в Царево ще се проведе за десета поредна година, като местните организатори ще предложат на гостите ароматна рибена чорба, миди и други морски ястия. Освен кулинарни изненади и състезания, в програмата има и концерти на известни изпълнители и групи, а фестът завършва с мощна заря.

Кулинарно шоу ще представи Ути Бъчваров, а група P.I.F. ще изпълни хитове и нови песни на единствената сцена в морето. Ще чуем песни и на Дара (Дарина Йотова). В първия ден е планиран и любителски велопоход Царево – Лозенец – Царево.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *