За СлоуТурс.БГ

Нашата концепция

Сирене и домати

Местните общности, тяхната култура, история, традиции, занаяти и природни дадености могат да бъдат представени и чрез храната и хората, които я произвеждат. Нашите турове предлагат не просто дегустации на добри, чисти и честно произведени храни и напитки, но и превръщат в преживяване пътешествието из селата в търсене на българската идентичност.

Защо Слоутурс. БГ? Slow (от англ. – бавен, спокоен) и концепцията ни за бавно пътуване е точно обратното на това, което разбираме под „забързан живот“ – да живееш, без да спираш, да се отпуснеш и да се насладиш на живота си и хората в него.

В края на 80-те години на ХХ век основателите на Международното движение Slow food решават, че един от начините за борба с този начин на живот е чрез храната – тя трябва да е добра, чиста и честно произведена.

Добра – да е качествена, вкусна и здравословна, чиста – да е произведена по начин, който не вреди на околната среда, честна – на цени, достъпни за потребителите и справедливи за производителите. Такава е и философията на нашите пътувания. Те са добри – с аромата и здравата връзка с българския корен, чисти – опознаващи най-красивите страни на природата и българското село, честни – срещайки туристите с истинските хора, които стоят зад тяхната храна и напитки. И така, нека да поемем към нашите Slow tours и да се опитаме да създадем по-добър, по-чист и справедлив свят за всички – като започнем от чинията и чашата на нашата маса.

За нас

Екатерина Терзиева СлоуТурс.БГ

Казвам се Екатерина Терзиева, живея и работя в най-стария жив град в Европа – Пловдив. Интересът ми към традиционните местни храни и напитки възникна през 2013 г., когато смених едно професионално поприще с друго – от оперативен репортер с над 20 години практика в различни наши агенции и ежедневници, работа в международна медия, обучения и семинари, се заех със свой специализиран проект и създадох медията за земеделие, храна и вино – Агроновините.

Всеки човек иска да познава по-добре пътя на храната си от фермата до чинията, както и хората, чиито ръце му дават всичко това. Така натрупаното покрай Агроновините познание за българското село, за фермерите, за местните храни и напитки, за старите породи и старите български сортове стана моя запазена марка в туризма.

От 2018 г. съм лицензиран екскурзовод и тур лидер. Членувам в Българската федерация на журналистите и писателите по туризма АБУЖЕТ – член на Световната федерация на журналистите и писателите по туризъм – FIJET, председател съм на Асоциацията на селскостопанските журналисти в България – пълноправен член на Европейската мрежа на аграрните журналисти ENAJ, а нашата туристическа агенция “СлоуТурс.БГ” е член на Съвета по туризъм – Пловдив.

ТА “СлоуТурс.БГ” ЕООД (номер на лиценз за турагентска и туроператорска дейност РК 01-8148) организира гастрономически и винени турове в цяла България, тиймбилдинги, екскурзии. Всяко пътуване за нас е емоция и приключение, а заедно с вас е и преживяване. Елате и вие по пътя на сетивата, вкусовете и истинските хора!

Licence SlowTours.BG
Scan_20220722_214924_001

Нашите партньори

Работим в партньорски и приятелски отношения със следните туроператорски компании, организации и медии:

Agronovinite.com Partner