Най-добрите балкански вина, отличени на тазгодишното издание на Балканския винен конкурс, ще бъдат представени от 17 до 19 юни в София. Тогава жители и гости на столицата ще имат възможността да ги дегустират в откритата зона пред НДК. Конкурсната част на The Balkans International Wine Competition & Festival (BIWCF) ще се проведе от 2 до 4 юни в северномакедонската столица Скопие, съобщиха организаторите. Тази година конкурсът ще има своето десето юбилейно издание. „Интересът е огромен. Очакваме да направим отлично събитие, благодарение на нашите домакини от Северна Македония, където ще обявим и следващата страна домакин“, коментира Галина Нифору, директор на BIWCF.

Вече е публикуван каталог с най-добрите балкански вина, отличени на Балканския винен конкурс през 2020 г. На 158 страници са представени най-добрите от общо 800 вина от 240 изби, които се състезаваха в миналогодишното издание. Тогава като най-добро вино на Балканите бе отличено Trijumf Selection на сръбската изба Vinarija Aleksandrović. Трофеят за „Най-добра изба на Балканите“ бе присъден на турската Suvla winery. Каталогът с наградените вина се разпространява до 15 000 вносители, търговци, дистрибутори и медии от 25 страни. Има го и в обновения сайт на BIWCF, наред с информация за предишните издания на конкурса и фестивала.

„Традицията, която създадохме с издаването на дигиталния ни каталог, е един от многото маркетингови инструменти, с които популяризираме балканските вина. Това е един от начините вината, спечелили медали, да достигнат до огромен брой винени професионалисти. Работим и за публикуването им в някои от най-известните световни винени медии“, каза още Галина Нифору. Регистрацията за участие в Балканския международен винен конкурс и фестивал продължава до 21 май 2021. Повече информация и указания може да намерите на www.balkanswine.eu.

SlowTours.BG е медиен партньор на The Balkans International Wine Competition & Festival (BIWCF)

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.