Бялата лястовица на Йордан Йовков още носи надежда в Добруджа
Част от местата, които вдъхновяват Йовков в Житницата на България, са включени в маршрута на нашия Гастрономически и културен тур „Вкуси Златна Добруджа!“.
Част от местата, които вдъхновяват Йовков в Житницата на България, са включени в маршрута на нашия Гастрономически и културен тур „Вкуси Златна Добруджа!“.
Сладкият маджун, наричан още “бедняшки” мед, обикновено се прави от захарна тръстика, захарно цвекло, грозде, тиква, сини сливи, захарна метла и диня и представлява сгъстен сироп от сладък плод
Един от символите на Крайдунавска Добруджа e кайсиевата ракия. Мек вкус и силен кайсиев аромат правят напитката характерна и незабравима, независимо в какъв стил е приготвена.