“Черисимо” – съботен пикник с обяд в черешовите градини на Санторели

Дневен тур 1 ден Календар11.06.2022
Katunitsa, Bulgaria Тракия Гид: Екатерина Терзиева

Юни е месецът на сочните и зрели череши, чиято сладост пълни въздуха с червения блясък на българското плодородие. През юни черешовите градини в Тракийската низина натежават от плод, а сладкият черешов сок привлича хората далеч от шума и праха на горещото лято в големия град.

Само на двайсетина километра от Пловдив е раят на черешите – създаден и поддържан с много любов от италианската фамилия Санторели. “Черисимо” е нашето предложение за съботен пикник с обяд под сянката на дърветата – едно красиво, черешово бягство сред отрупаните с плод черешови градини.

Докато се разхождаме сред дърветата, ще научим, че черешите са и лечебна храна. Богати са на витамини и микроелементи, които стимулират дейността на сърдечно-съдовата система. Пектинът в тях спомага за изчистване на тялото от токсините, той сваля нивата на кръвната захар и лошия холестерол.

Ще опознаем и своите домакини – италианската компания “Санторели”, основана край Неапол веднага след края на Втората световна война. В България стъпват през 1991 г., привлечени от благоприятните за отглеждане на череши климат и почви. Днес част от черешовите им градини и основната им производствена база са в с. Катуница, Пловдивско, а години наред италианската семейна фирма е на първо място в Европа по преработка на череши.

Ще опитаме пресни череши, току-що набрани от дърветата, но и ще вкусим от продуктите на италианската компания – череши амарена, които се използват предимно за украса на сладолед, чийзкейкове и други сладкиши, череши марасчино – любимите ни за коктейли и мартини, както и захаросани череши, влагани в печива.

Обядът също ще бъде под сянката на натежалите от плод черешови дървета, а концепцията е българо-италианска – руло от тиквички с риган, филаделфия и шунка, пилешки филенца със сусам и пресни картофки с млечен сос, а черешката на тортата ще е …чийзкейк с череши! В края на пикника можем да си наберем череши за вкъщи, а на тръгване за всеки ще има изненада.


Начало на събитието

Сборен пункт: 10,00 ч. на входа на черешовата градина в с. Катуница

Цена

Цена за възрастни – 48 лв.; деца до 12 години – 38 лв.; деца до 7 години – безплатно.


Цената включва

 • Участие в пикник на открито
 • Чаша розе за добре дошли
 • Рикота с череши
 • Обяд с три ястия от българската и италианската кухня
 • Беседа за здравословните ползи от черешите
 • Дегустация на продукти от череши
 • Бране на череши за вкъщи
 • Лицензиран гид

Цената не включва

 • Транспорт
  (Пътуването е на принципа на споделеното пътуване. Обадете ни се навреме, за да съдействаме с места в нашите коли)

Какво да очаквате?

Съботният пикник “Черисимо” ще предложи вкусна храна, свежи череши от Тракийската низина и любопитни факти за черешите, които са и здравословен плод. Раят на черешите е само на двайсетина минути от Пловдив. Докато се разхождаме сред дърветата, ще научим, че черешите са богати на витамини и микроелементи, които стимулират дейността на сърдечно-съдовата система. Пектинът в тях спомага за изчистване на тялото от токсините, той сваля нивата на кръвната захар и лошия холестерол. Ще опознаем и своите домакини – италианската компания “Санторели”, основана край Неапол веднага след края на Втората световна война. В България стъпват през 1991 г., привлечени от благоприятните за отглеждане на череши климат и почви. Днес част от черешовите им градини и основната им производствена база са в с. Катуница, Пловдивско, а години наред италианската семейна фирма е на първо място в Европа по преработка на череши.

Ще опитаме пресни череши, току-що набрани от дърветата, но и ще вкусим от продуктите на италианската компания – череши амарена, които се използват предимно за украса на сладолед, чийзкейкове и други сладкиши, череши марасчино – любимите ни за коктейли и мартини, както и захаросани череши, влагани в печива. Обядът също ще бъде под сянката на натежалите от плод черешови дървета, а концепцията е българо-италианска – руло от тиквички с риган, филаделфия и шунка, пилешки филенца със сусам и пресни картофки с млечен сос, а черешката на тортата ще е …чийзкейк с череши! В края на пикника можем да си наберем череши за вкъщи, а на тръгване за всеки ще има изненада.


Маршрут

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Обадете се: +359-898-471-201
Попитайте ни за цената

Задай въпрос