През Средновековието много манастири в Европа сами произвеждат своята храна, тъй като са построени на отдалечени уединени места и монасите нямат възможност да се снабдяват с хранителни продукти. Днес десетина български манастира също възстановяват традицията да произвеждат храна и различни напитки, за да могат да се издържат от собствена продукция. Монасите им правят кисело мляко, сирене и кашкавал, различни видове консерви, вино и сладка.
Поклонническият гастро тур “Чиста манастирска храна от Югозапада за тялото и за душата” е с мисия – 5% от печалбата на “СлоуТурс.БГ” ще бъдат дарени на един от най-нуждаещите се пет български манастира, които ще посетим в Югозападна България.
Турът ни среща не само с легендите, историята, архитектурата, традициите и чудесата на тези духовни места, но и с храната и напитките, които монасите произвеждат.
Цената на тура е:
90 лв. за възрастни и 75 лева за деца (с отпътуване от София)
110 лв. за възрастни и 95 лв. за деца (с отпътуване от Пловдив)