Екатерина Терзиева

Екатерина Терзиева

Екатерина Терзиева има над 20 г. журналистически опит – била е оперативен репортер и кореспондент на български и чуждестранни медии. През 2013 г. основава електронната медия за земеделие и храни Агроновините, във фокуса на която са българските села. 5 г. по-късно започва да се занимава със селски и гастрономически туризъм, с акцент върху традиционни стари български храни и продукти. През 2020 г. основава специализираната агенция за гастро и винен туризъм “СлоуТурс.БГ” ЕООД. Организира гастротурове, посветени на тахана, родопската кухня, шафрана, българските трюфели, кухнята на Странджа, на Северозапада, на Пирин, на българските сирена и млечни продукти. Създател на концепцията за градски турове, посветени на историята, културата, традициите и кухнята на различните народности, населяващи Пловдив. Лицензиран екскурзовод и тур лидер с номер Е-01309 в Националния туристически регистър.